Start   Bana   Anmälan   Regler & klasser   Resultat   Att tänka på   Om tävlingen   Media   Sponsorer

 
Bana

VIKTIGA NYHETER!
I år inför vi två nyheter:
1) Åt vilket håll vi paddlar bestämmer vi på morgonen innan starten går. Vi kommer välja det håll som är lättast och säkrast givet de väderutsikter som råder för helgen. Det håll som vi paddlar åt kommer meddelas på skepparmötet som är 07:00.
2) Vi kommer välja två stränder som ligger efter ungefär halva vägen på respektive dagsetapp där det är möjligt att pausa och stanna tidtagningen. Vi tror det skapar mer gemenskap med ett gemensamt paus ställe =)

Banbeskrivningen nedan gäller alltså bara för ena hållet, det kan lika gärna bli åt andra hållet vi paddlar. Vid en strand strax utanför Henån och en strand ungefär vid bron mellan Orust och Tjörn kan man gå iland och pausa sin tidtagning. Här är stranden utanför Henån, och här är stranden vid bron.

Dag 1 (lördagen) är starten i Ljungskile, se karta nedan. Sväng av från E6 via norra eller södra infarten, kör sedan parallellt med E6 i samma riktning som tidigare. Sväng över E6 in mot "Småbåtshamn" och "Kajak-testcenter". Följ vägen tills du kommer ut på en stor grusplan, och parkera bilen där. Tänk på att det kommer att vara många bilar, så parkera riktigt tätt och genomtänkt så att alla får plats på grusplanen. Bär ut din kajak på framsidan av Kallbadhuset och lägg den på terrassen eller stranden (än en gång: lägg dem tätt så alla får plats). Det går även bra att sjösätta från Segelsällskapets ramp.

”Skepparmöte” klockan 07:00 i Kallbadhuset, start 08:00. Det som sker på ”skepparmötet” är att vi synkar klockorna (se anledning under regler) och snackar skit med varandra. Sedan är det helt valfri väg ut till Vallerö, dock måste man paddla moturs, dvs runda norra sidan av Orust ( motsatt riktning jämfört med förra året) samt att Bassholmen måste passeras på den norra och västra sidan. Anledningen till att Bassholmen måste rundas är helt enkelt att det är så förbaskat mycket vackrare att paddla den vägen än att gå på östsidan om Flatön! Målgång är på stora stranden på Vallerö, se karta längre ner.

Det kommer inte att finnas några bojar eller liknande som markerar startlinjen, inte heller någon funktionär som skjuter startskott. Istället är startlinjen en tänkt linje i bryggans förlängning norrut framför kallbadhuset. När klockan visar 08:00 är det bara att börja paddla =)

Start dag 1, Mål dag 2


Sväng in här
Parkera på grusplanen
Nu har du hittat fram
     
Framsidan kallbadhuset (skepparmötet hålls här)
Startlinje = tänkt förlängning på flytbryggan
 Dag 1 (norra & västra sidan av Bassholmen måste passeras). Cirka 50km att paddla.


Målgång dag 1, start dag 2. Stora stranden på Vallerö. När du landstigit på Vallerö så lägg ditt tidtagningschip på apparaten som finns uppsatt på stranden. Anteckna helst också klockslaget någonstans om tekniken skulle strula... På kvällen gör vi upp en lägereld och har trevligt tillsammans. Det kommer även att finnas toaletter på plats.


Bansträckning dag 2 (observera att du får paddla hur du vill mellan start och mål, bara du rundar sydsidan Orust). Det är c:a 50km att paddla.

Dag två sker starten från stranden på Vallerö. Du får starta när du vill mellan 07:00 och 11:00. Packa ihop dina saker och gör kajaken startklar, därefter lägger du ditt tidtagningskort på apparaten, och sedan är det bara att paddla tillbaks till Ljungskile enligt kartan ovan. Observera att du får välja väg helt fritt mellan Vallerö och Ljungskile så länge du går på sydsidan om Orust.


När du går iland lägger du ditt tidtagningskort på apparaten, och därefter i insamlingssäcken som står bredvid. Klockan 17:00 startar prisutdelningen.

Sponsorer 2013      

Ljungskile