Start   Bana   Anmälan   Regler & klasser   Resultat   Att tänka på   Om tävlingen   Media   Sponsorer

     
Klasser
En helt öppen klass. Du får paddla precis vilket flytetyg du vill. Havskajaker, surfskis, racekajaker, windsurfingbrädor – ja precis allt som flyter är tillåtet att paddla, bara det framförs med hjälp av paddel. Resultatmässigt skiljer vi på flytetyg som framförs av en person (K1) eller som framförs av flera personer (K2).


Regler
ALL PADDLING SKER HELT OCH HÅLLET PÅ EGET ANSVAR!!! Använd sunt förnuft. INGEN TAR NÅGOT SOM HELST ANSVAR FÖR VAD DU GÖR PÅ SJÖN! Det kommer INTE att finnas några funktionärer längs vägen som kan plocka upp dig (det kommer inte att finnas en enda funktionär på hela tävlingen). Packa och utrusta dig som om du skulle paddla helt själv runt Orust (men vi blir naturligtvis ett stort gäng som har fantastiskt kul tillsammans!). Följande är reglerna

- Du ställer upp helt och hållet på eget ansvar.
- Du måste färdas spårlöst, dvs inget skräp får ”glömmas” någonstans.
- Det du paddlar får enbart framföras med hjälp av en paddel (bärning över land är ej tillåtet).
- Orust ska rundas åt det håll vi meddelar på skepparmötet innan start.
- Bassholmen måste passeras på norra och västra sidan.
- Du måste vara självförsörjande. Supportteam är inte tillåtet, men givetvis kan du dela tält med din kompis.

Vi gör detta för att ha kul tillsammans. Om någon mot all förmodan skulle uppvisa dåligt eller osportsligt uppträdande kan personen uteslutas ur tävlingen genom omröstning.

Tidtagning/placering
Även om tävlingens anda är synnerligen familjär är det ändock en tävling (i alla fall för några). För att slippa fixa funktionärer etc. får varje deltagare ta tiden själv. Det sker genom ett tidtagningssystem där varje deltagare får ett litet kort med ett inbyggt chip. Vid målgång på Vallerö dag 1 skall kortet läggas mot tidtagningsapparaten. Vid start dag två skall det läggas på tidtagningsapparaten, och vid målgång i Ljungskile skall det åter läggas på tidtagningsapparaten.

 

Man blir glad av att paddla Orust Runt =)




Sponsorer 2013      

Ljungskile