Start   Bana   Anmälan   Regler & klasser   Resultat   Att tänka på   Om tävlingen   Media   Sponsorer

     
Vad du bör ha med dig
Det är helt och hållet upp till dig. Det kommer INTE att finnas några funktionärer, inga matkontroller, inga vätskekontroller, ingen support ö.h.t. Men för att ha det så bra och säkert som möjligt bör du ha med dig minimum:
- Sunt förnuft och respekt för havet.
- Vatten och mat för två dygns aktivt paddlande.
- Tält, sovsäck och liggunderlag.
- Klocka eller GPS som visar tiden.
- Karta och kompass.
- Flytväst.
- Extrakläder i vattentät säck.
- Reservpaddel.
- Mobiltelefon i vattentätt fodral, som du kan komma åt under paddlingen.
- Papper och penna (för att anteckna klockslag du gick iland - backup vid eventuellt teknikstrul).
- Flottör och pump.
- Sopsäck för skräp.

Dessutom skulle det vara mycket trevligt om alla kunde ta med sig minst ett vedträ till Vallerö. På så vis kan vi få ihop en stor och mysig brasa på kvällen.

Övrigt
Denna tävling har ingen organisation, alla deltagare är sina egna organisatörer. Om du har frågor, ställ dem i denna tråd på Utsidan.se. .

Tävlingen kommer inte att ställas in vid hårt väder, inte heller kommer banan att ändras. Alla som är med ställer upp på egen risk och på eget ansvar, och förväntas ha omdöme nog att själva avgöra om förhållandena är såpass goda att det är värt att ge sig av.

Om det blåser mer än 6−8 m/s väst eller sydväst, kan det vara en god idé att smita på insidan om öarna väster om Orust. Förslagsvis på insidan av Bockholmarna strax norr om Mollösund, eftersom Käringöfjorden och Kråksundsgap inte är att leka med när det blåser hård västlig eller sydvästlig vind.

Tänk på att det kan gå stora fartyg till/från Uddevalla hamn, så se dig för extra noga när du ska korsa fjorden. På deras hemsida kan man se vilka fartyg som är på väg in respektive ut.

Den som hellre kollar på sjökort än vanliga kartor kan nyttja Eniros sjökort online.

Eftersom tävlingen arrangeras av deltagarna själva är ALLA varmt välkomna med förslag till hur den kan förbättras. Skriv in förslagen i tråden på Utsidan.se. Huvudtanken är dock att alla ska kunna vara med, att mindre är mer (less is more & keep it simple), utan behov av funktionärer, samt att det skall utvecklas till en folkfest där både elit- och semesterpaddlare känner sig välkomna och har kul.

Väderprognoser kan du bl.a. hitta på Klart.se, YR.no, SMHI samt DMI.dk

Väderprognos de närmsta dagarna för olika punkter utmed banan:

 
       
Sponsorer 2013      

Ljungskile